Blog

Διαμονή στην Πρέβεζα - Οδηγός με Όλα τα Αξιοθέατα της Περιοχής

Δείτε μερικές μόνο από τις όμορφες γωνίες της Ηπείρου που θα κάνουν συναρπαστική τη διαμονή σας στην Πρέβεζα.
Διαμονή στην Πρέβεζα - Οδηγός με Όλα τα Αξιοθέατα της Περιοχής
Η Πρέβεζα είναι ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν τις σπάνιες ομορφιές της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι η διαμονή στην Πρέβεζα θα σας συναρπάσει!

Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Αμβρακικού με άπλετη θέα σε όλο τον κόλπο, δίπλα στο Ιόνιο πέλαγος. Αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας προσφέρει πολλές εκπλήξεις στον επισκέπτη. Επειδή βρίσκεται σε κομβικό σημείο στη δυτική Ελλάδα, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι πάρα πολλά.

Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τις υπέροχες παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα κάστρα, τα μουσεία, τα μνημεία, τα μοναστήρια, τα ποτάμια, τις όμορφες πόλεις τριγύρω!

Σας παραθέτουμε έναν τουριστικό οδηγό με τις σημαντικότερες γωνιές της περιοχής που μπορείτε να ανακαλύψετε κατά τη διαμονή στην Πρέβεζα.


ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το Καλαμίτσι, η μοναδική παραλία με μαύρη άμμο, που έχει θεραπευτικούς σκοπούς, συνδυάζει την πλούσια βλάστηση με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Μια παρθένα παραλία ιδανική για να χαλαρώσετε εσείς και η οικογένεια σας. Δίπλα στην παραλία βρίσκεται το ξενοδοχείο Villa Pap, που μπορεί να γίνει η βάση σας κατά τη διάρκεια της διαμονή σας στην περιοχή της Πρέβεζας.

Στις κοντινές παραλίες περιλαμβάνεται αυτή της Κυανής ακτής στο άκρο της Πρέβεζας με λεπτή άμμο, ρηχά νερά, κατάφυτη από δέντρα και άμεση πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Η παραλία του Παντοκράτορα είναι ιδανική για καταδύσεις, αλλά και για απόλυτη ηρεμία. Η παραλία Αλωνάκι με τη λεπτή χρυσή άμμο, είναι κοσμική αλλά και ιδανική για οικογένειες.

Σε απόσταση μόλις 12 χλμ από τη Villa Pap βρίσκεται η παραλία Κανάλι, στο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό με έντονη νυχτερινή ζωή και μεγάλη σε μήκος και πλάτος αμμουδιά. Διανύοντας απόσταση ακόμα 10 λεπτών με το αυτοκίνητο θα συναντήσετε την Καστροσυκιά. Μια υπέροχη οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά και μεγάλο μήκος.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΚΑΣΤΡΑ

Κατά τη διαμονή στην Πρέβεζα μπορείτε να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και να πάρετε γεύση από την πλούσια ιστορία της από την κλασσική εποχή έως τα πρόσφατα χρόνια. Το κάστρο Ιτς Καλέ στα βόρεια της Πρέβεζας, το κάστρο Γενί Καλέ στα νότια της πόλης και το κάστρο του Παντοκράτορα στα δυτικά της υψώνονται περήφανα εδώ και 3 αιώνες που φτιάχτηκαν για να οχυρώσουν την πόλη από τους εχθρούς.

Η αρχαία Νικόπολη απλώνεται σε μεγάλη έκταση λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη με αρχαίο θέατρο και σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο, όπου παρουσιάζεται μια ιστορική διαδρομή της πόλης από τους Ρωμαϊκούς και τους Βυζαντινούς χρόνους. Εκεί θα θαυμάσετε και το Ρωμαϊκό υδραγωγείο.

Λίγο πιο μακριά βρίσκονται η αρχαία Ελάτρεια, ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης χρονολογούμενα από τον 4ο π.Χ. αιώνα και η ρομαντική καστροπολιτεία της Πάργας.

ΜΟΥΣΕΙΑ- ΜΝΗΜΕΙΑ

Η Δημοτική Πινακοθήκη «Ιωάννης Μόραλης» μέσα στην πόλη φιλοξενεί έργα διάσημων καλλιτεχνών. Η Πινακοθήκη του Λέανδρου Σπαρτιώτη, ένας σύγχρονος χώρος τέχνης, φιλοξενεί σπουδαία έργα από Έλληνες και ξένους ζωγράφους. Στα Φλάμπουρα βρίσκεται το υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο, που αναπαριστά έναν παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων, όπου τον Αύγουστο γίνεται το περίφημο «αντάμωμα στα χειμαδιά» με διήμερες εκδηλώσεις.

Μέσα στην πόλη της Πρέβεζας μπορείτε να επισκεφθείτε το μνημείο του σπουδαίου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, που έδωσε τέλος στη ζωή του εκεί. Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων περίπου έχετε τη δυνατότητα να δείτε το μνημείο του Ζαλόγγου, από όπου είχαν πέσει οι 63 Σουλιώτισσες μανάδες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, χορεύοντας και τραγουδώντας για να πεθάνουν ελεύθερες, παρά να παραδοθούν στους Τούρκους.

ΝΑΟΙ-ΜΟΝΕΣ

Μέσα στην πόλη της Πρέβεζας υπάρχει η μοναδική καθολική εκκλησία στην Ήπειρο του Αγίου Αντρέα, που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκο-Ιωσήφ, το σύζυγο της γνωστής αυτοκράτειρας Σίσι. Ο μητροπολιτικός ναός της πόλης του Αγίου Χαραλάμπους είναι κτίσμα του 18ου αιώνα με αγιογραφίες επηρεασμένες από τη βενετσιάνικη τεχνοτροπία. Στο Ζάλογγο, κάτω από το μνημείο των Σουλιωτισσών βρίσκεται η μονή του Αγίου Δημητρίου και στα Λεκατσά μέσα στο δάσος η μονή της Αγίας Τριάδας.


ΠΟΤΑΜΙΑ

Κατά την διαμονή σας στην Πρέβεζα αξίζει να δείτε από κοντά τα δυο μεγάλα ποτάμια της Ηπείρου: το Λούρο και τον Αχέροντα, που πηγάζουν από τα βουνά του νομού Ιωαννίνων. Στις πηγές του Λούρου η θέα που απολαμβάνει ο επισκέπτης είναι μοναδική. Εκεί θα μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια κωπηλασία ή ράφτινγκ.

Στο φαράγγι του Αχέροντα, μπορείτε να περπατήσετε και απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού με θέα τις κατάφυτες πλαγιές του. Εκεί θα συναντήσετε και το αρχαίο Νεκρομαντείο, όπου μέσα από τη λίμνη Αχερουσία ο θεός Ερμής οδηγούσε τις ψυχές των νεκρών στον Άδη.

Στην κοντινή πόλη της Άρτας θα σας εντυπωσιάσει το θρυλικό πέτρινο γεφύρι της, γνωστό για τη θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα. Και τέλος, στον Αμβρακικό κόλπο με μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό, θα δείτε σπάνια πουλιά υπό εξαφάνιση και χελώνες careta-careta, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.

Από το κατάλυμά σας στη Villa Pap έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε όλα τα παραπάνω μέρη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και παράλληλα να απολαύσετε τη διαμονή σας στην Πρέβεζα.