Κάστρα

5,3 Km

Κάστρο Αγίου Ανδρέα

Πρέβεζα
Το κάστρο του Άγιου Ανδρέα ή αλλιώς "Ιτς Καλέ", τοποθετείται στα βόρεια της πόλης της Πρέβεζας και κτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, από τους Οθωμανούς. 
Κάστρο Αγίου Ανδρέα
5,4 Km

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Βάρναλη, Πρέβεζα
Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου ή αλλιώς "Γενί Καλέ" τοποθετείται στο νοτιότερο άκρο τις παλιάς πόλης της Πρέβεζας, στην περιοχή που παλαιότερα ονομαζόταν Κοκκινόχωμα. Χτίσθηκε από τον Αλή Πασά στις αρχές του 19ου αιώνα.
Κάστρο Αγίου Γεωργίου
4,5 Km

Κάστρο Παντοκράτορα

Παντοκράτορος 5, Πρέβεζα
Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στο δυτικό μέρος της πόλης της Πρέβεζας, πάνω στην παραλία, υψώνεται το κάστρο του Παντοκράτορα, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα απ τον Αλή Πασά.
Κάστρο Παντοκράτορα
21,9 Km

Kάστρο των Ριζών

Ριζά
Στο Δ. Δ. Ριζών βρίσκεται το ξακουστό κάστρο των Ριζών ή αλλιώς Θωμόκαστρο ή κάστρο της Ρινιάσας. Θεωρείται ότι κτίστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα, σε νευραλγικό σημείο κοντά στο Ιόνιο Πέλαγος.
Kάστρο των Ριζών
50,6 Km

Το κάστρο της Άρτας

Άρτα
Πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο της μεσαιωνικής ιστορίας της Άρτας. Το κάστρο είναι χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής οχυρωματικής τέχνης και χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Κομνηνούς, τους άρχοντες του Δεσποτάτου της Ηπείρου, για να ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της πρωτεύουσάς τους.
Το κάστρο της Άρτας