Τουριστικοί προορισμοί

38,6 Km

Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα

08:30 – 14:00 Μεσοπόταμος Πρέβεζας
Πρόκειται για το παλαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ερμής, μέσα από τα νερά της λίμνης Αχερουσίας, οδηγούσε τις ψυχές στον Άδη. Εκείνη την εποχή, άνθρωποι, από τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, επισκεπτόταν το νεκρομαντείο για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.
Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα
25,6 Km

Ποταμός Λούρος

Λούρος
Ο ποταμός Λούρος πηγάζει από το όρος Τόμαρος, του Νομού Ιωαννίνων. Στο χωριό Άγιος Γεώργιος υπάρχουν οι «πηγές του Λούρου» από τις οποίες υδρεύεται η Άρτα, η Πρέβεζα και η Λευκάδα. Η περιοχή Παντάνασσας, στη γέφυρα του Λούρου,  είναι κατάλληλη για κωπηλασία & Rafting και η θέα είναι μαγική.
Ποταμός Λούρος
59,2 Km

Το φαράγγι του Αχέροντα

Σούλι
Περπατήστε το φαράγγι του Αχέροντα, το οποίο διασχίζει 3 νομούς (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης) και απολαύστε τις κατάφυτες πλαγιές και τα κρυστάλλινα νερά του. 
Το φαράγγι του Αχέροντα
8,5 Km

Ρωμαϊκό υδραγωγείο Νικόπολης

Νικόπολης
Το Ρωμαϊκό υδραγωγείο διανύει μια απόσταση 50 χλμ. περίπου  στις περιοχές Ριζοβουνίου, Θεσπρωτικού, Στεφάνης, Σκάλας Λούρου, Σφηνωτού, Ωρωπού, Αρχαγγέλου – Νέα Σινώπης και Νικόπολης.
Ρωμαϊκό υδραγωγείο Νικόπολης
64 Km

Αμβρακικός κόλπος

Αμβρακικός Κόλπος
O Αμβρακικός Κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Ευρώπης σε μέγεθος και οικολογική αξία. Ο Κόλπος καταλαμβάνει έκταση περίπου 400 χλμ2. Στα νερά του επιβιώνει ένας από τους τελευταίους πληθυσμούς ρινοδέλφινων της Μεσογείου. Στον Αμβρακικό θα δείτε χελώνες Caretta Caretta και εκατοντάδες είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία είναι υπό απειλή ή εξαφάνιση (Η Χαλκόκοτα, η Χουλιαρομύτα, ο Αργυροπελεκάνος και η Βαλτόπαπια).

Μπορείτε να γνωρίσετε τον παράδεισο του Αμβρακικού, μισθώνοντας ιστιοπλοϊκό από τις μαρίνες της Πρέβεζας.

Αμβρακικός κόλπος
49,1 Km

To Γεφύρι της Άρτας

Θειακογιάννη 14, Άρτα
Το πέτρινο γεφύρι της Άρτας, είναι το πιο ξακουστό στην Ελλάδα και αυτό βέβαια το οφείλει στο θρύλο για τη θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα. Το μήκος του είναι 142 μέτρα και το πλάτος του 3,75 μέτρα. Αποτελείται από τέσσερις μεγάλες καμάρες και τρεις μικρότερες.
To Γεφύρι της Άρτας